Representant

Fredrik Tiochta Sørlie

Hei! Jeg heter Fredrik og er 21 år fra Porsgrunn. Til vanlig er jeg student og folkevalgt. Jobber i dag som rådgiver at Arbeiderpartiets stortingsgruppe,

Fredrik Tiochta Sørlie

Jeg stiller på stortingslisten fordi jeg mener oss ungdom fortjener bedre enn dagens Høyreregjering. Vi fortjener Arbeiderpartiet som satser på klima, vår psykisk helse og studenters økonomi. 

Jeg meldte meg inn i AUF og Arbeiderpartiet for 8 år siden, da Høyre-regjeringen kuttet i skolefrukten. Det har siden da vært kampen mot urettferdighet som har drevet meg i politikken og som gjør at jeg stiller til valg. Koronapandemien har vært et forstørrelsesglass på de store forskjellene i samfunnet. De rikeste i landet får lønnsøkning og lov til å ta ut utbytte, samtidig som arbeidsfolk mister jobben, ikke får rett til feriepenger når de er permitterte og studenter sliter med å få endene til å møtes.

Jeg er opptatt av at alle skal leve gode og frie liv uten diskriminering. Da handler det om å føre en aktiv likestillingspolitikk med flere hele og faste stillinger. Det handler også om en bedre seksualitetsundervisning og komme med løsninger for at LHBTI-personer får bedre levekår.

I fjor var jeg med og streiket for klima sammen med mange andre. Vi streika ikke fordi vi var fornøyd med Erna Solbergs klimapolitikk. Vi streika fordi vi er utålmodige. Arbeiderpartiet vil ha en rettferdig klimapolitikk som skaper jobber og kutter utslipp. Vi vil bygge opp klimavennlig industri og kutte 55% av utslippene våre.

  • Elsker realityserier og følger med på alt fra «Ja vi elsker camping» til «The Kardashians». 

  • Jobbet som aktivitetsleder på hotell i Langesund der jeg ofte jobbet om maskoten «Husmusa Piccolo».

  • Samler på kopper fra tv-serien og bøkene om Mummitrollet.